Advertentie

Nikkei sluit derde dag op rij met winst

Foto Reuters ©REUTERS

De toonaangevende indices in Japan, en bij uitbreiding de rest van Azië, zijn voor de derde dag op rij hoger gesloten. Beleggers rekenen erop dat de inspanningen van de overheden en de centrale banken de economie opnieuw op een groeipad zullen zetten. Ze werden in die overtuiging gesterkt door het voornemen van de Australische centrale bank om de rente verder te verlagen.

(tijd) - De Nikkei225 ging de dag uit met een winst van 3,2 procent tot 7.949,13 punten. De voorbije drie dagen won de index 10 procent, de sterkste rally sinds november vorig jaar. De bredere Topix deed er 2,6 procent bij tot 760,64 punten.

'Deze opwaartse beweging in de markt kan aanhouden tot begin april', klinkt het bij een handelaar. 'Beleggers verwachten dat de overheden bijkomende inspanningen zullen leveren om de economie te ondersteunen en de prijs van aandelen omhoog te jagen.'

De voornaamste winnaars waren opnieuw terug te vinden in de financiële sector, nadat het Britse Standard Chartered, in navolging van onder meer Citigroup en Barclays, liet weten 2009 'sterk' te zijn begonnen. Bovendien neemt de speculatie toe dat de Japanse centrale bank tijdens haar beleidsvergadering later deze week maatregelen zal aankondigen om het kapitaal van de banken te  versterken. Sumitomo Mitsui ging op dat nieuws 7,6 procent hoger. Orix, 's lands grootste niet-bancaire financiële instelling, spurtte zelfs 18 procent hoger.

Sumco, 's werelds tweede grootste producent van siliconenwafers voor de chipindustrie, profiteerde maximaal van het koopadvies van twee verschillende beurshuizen en koerste 9,7 procent hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud