Advertentie

Olieprijs op hoogste peil in zes maanden

De prijs voor de levering van een vat ruwe olie staat donderdag in Londen op het hoogste peil in zes maanden. De overtuiging dat de ergste economische malaise achter de rug is, leidt tot de overtuiging dat de vraag naar grondstoffen binnenkort weer zal aantrekken.

(tijd) - Een vat ruwe Brent kost omstreeks 16.00 uur 57,90 dollar, ruim 3 procent meer dan gisteren. Dat is het hoogste peil sinds begin november.

Ook hier hebben de uitgelekte resultaten van de stresstests voor Amerikaanse banken een invloed. Nochtans bevatten die weinig goed nieuws. Zo zouden Bank of America, Wells Fargo en Citigroup nogmaals hun kapitaal moeten versterken. De markt is er echter van overtuigd dat dit geen onoverkomelijke problemen zal opleveren voor de sector.

'De olieprijs beweegt mee met de indexen', zegt een analist aan persagentschap Bloomberg. 'Het sentiment rond de stresstests voedt het idee dat een economisch herstel is ingezet.'

Ook koper en tin kennen een mooie dag. Koper raakte intraday het hoogste punt sinds 14 april, toen er 4.844 dollar per ton werd betaald, een winst van 98 dollar ten opzichte van de slotprijs van woensdag. Tin ging intraday 8,3 procent vooruit, om met 13.535 dollar per ton het duurst betaald te wordne sinds 12 november.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud