Palm keldert op Wall Street

De Dow Jones zakte 0,4 procent tot 10.741,98 punten. De Nasdaq zakte 0,7 procent tot 2.374,41 punten. Palm kelderde. Een analist zette zijn koersdoel voor het aandeel op nul euro.

Palm waarschuwde dat de omzet in het lopende kwartaal zal dalen. Het management rekent op amper 150 miljoen dollar inkomsten terwijl analisten uitgingen van 300 miljoen dollar. Het bedrijf verliest terrein in de markt voor smart phones. Recente lanceringen van nieuwe modellen blijken geen groot succes. ‘Deze ondermaatse prestatie is extreem ontgoochelend voor mij en voor het ganse team’, zei de topman. ‘Ze hebben nog één kans om orde op zaken te stellen’, reageerde een analist. Het aandeel zakte 28,5 procent tot 4,04 euro.

Een analist van het beurshuis Canaccord Capital verlaagde zijn koersdoel voor het aandeel tot ... nul euro. 'We zijn van mening dat de problemen bij Palm alleen maar erger gaan worden. Leveranciers en partners zullen de solvabiliteit van het bedrijf in vraag beginnen stellen en hun steun terugtrekken. Palm heeft cash voor slechts 12 maanden. Met een stijgende burn rate, een complete onvoorspelbaarheid van de resultaten en een aanzienlijke schuldpositie, zetten we de waarde van het bedrijf voor aandeelhouders op nul', klinkt het.

In 2008 steeg het aandeel van 2 naar 18 euro. Beleggers hadden toen het volste vertrouwen in de nieuwe handset van Palm, de Pre. Dat moest Palm strijdkracht geven in de oorlog met Apple en Research in Motion (bekend van de Blackberry). Maar de resultaten bleven uit.

Pfizer (-1,9%) heeft zich door Teva Pharmaceuticals (+1,6%) laten ringeloren. Het Israelische bedrijf heeft de biedstrijd om de Duitse producent van generische geneesmiddelen Ratiopharm gewonnen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud