Roularta schiet hoger in Brussel

De Brusselse beurs gaat net als de andere Europese aandelenmarkten licht hoger. De Bel20 dankt zijn winst vooral aan KBC en AB InBev.

(tijd) - De Bel20 wint na anderhalf uur handel 0,2 procent tot 2.660,22 punten.

KBC is goed voor de helft van de sterindex. In Europa gaan de financials algemeen hoger na de goede vooruitzichten van de Britse bank Lloyds Banking Group. Verder werd bekend dat BNP Paribas een groot aantal analisten, verkopers en traders in dienst overneemt die tewerkgesteld zijn in de Japanse aandelenactiviteiten van KBC Securities Japan. KBC wint 0,7 procent tot 37,16 euro.

Dexia trekt 0,7 procent aan tot 4,553 euro. De verzekeraar Ethias wil tot 90 procent van zijn belang van 5,04 procent in Dexia verkopen of transfereren naar een andere vennootschap. Dat staat in het voorstel dat Ethias vorige week indiende bij de Europese Commissie, in een poging een akkoord te bereiken over zijn afslanking. Zo’n akkoord is nodig omdat Ethias staatssteun kreeg.

AB InBev wint 0,7 procent tot 38,24 euro en levert op de manier een belangrijke bijdrage tot de winst van de Bel20.

Op de brede markt valt Roularta op met een winst van 9,5 procent tot 20 euro. Daarmee komt de winst sinds de publicatie van de jaarcijfers op maandag op 4 euro of 25 procent. De mediagroep rapporteerde toen een nettoverlies van 4,2 miljoen euro, maar stelde voor dit jaar betere resultaten in vooruitzicht.

Ook Immobel is bezig aan een mooie reeks. De vastgoedontwikkelaar deelde maandag nabeurs mee dat de nettowinst werd verdubbeld dankzij de verkoop van enkele kantorenprojecten. De aandeelhouders werd een brutodividend van 2 euro per aandeel beloofd. Sinds dinsdag werd het aandeel 8 procent duurder, exclusief de winst van meer dan 3 procent op maandag in de aanloop naar de publicatie van de resultaten. Vandaag bedraagt de winst 3,4 procent tot 27,35 euro.

4Energy Invest is een van de grootste verliezers met een min van 1,8 procent tot 4,78 euro. De groenestroomproducent rapporteerde donderdag nabeurs zijn jaarcijfers. Een omzetdaling van 9 procent en hogere kosten leidden tot een negatief bedrijfsresultaat van 58.000 euro. Vorig jaar werd nog een bedrijfswinst van 1,7 miljoen euro geboekt. 4Energy Invest, dat de ambitieuze beloftes van zijn beursgang in 2008 niet kon waarmaken, verwijst naar de lage elektriciteitsprijzen. Maar het is ook de toekenning van warrants aan onder andere het management die drukt op het nettoresultaat.


Sebastien Rousseau
sebastien.rousseau@tijd.be

(c) De Tijd (tel: +32 2 4231757; fax: 32 2 4231815)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud