SanDisk verzuurt sentiment op Wall Street

Op Wall Street zijn de belangrijkste beurzen verdeeld de dag uitgegaan. Winsten opgebouwd in de loop van de dag liepen terug richting het slot. Technologiewaarden zakten weg na uitspraken van de bestuursvoorzitter van SanDisk over consumentenbestedingen. Hierdoor leefden zorgen over de economie weer op.

Op het slot wist de toonaangevende Dow Jones-index een plus vast te houden van 0,3% op 13.028,16 punten. De breed samengestelde S&P 500 sloot 0,1% hoger op 1.426,03 punten. Schermenbeurs Nasdaq daarentegen zette een min op de borden, van 0,5% op 2.516,09 punten.

Op de obligatiemarkt ging de tienjarige Amerikaanse T-bond 05/32 hoger op 103-10/32, bij een rente van 3,83%. De euro stond rond 22.20 uur 0,5% lager ten opzichte van de dollar op USD 1,5494. Op de olietermijnmarkt in New York werd voor een vat ruwe olie USD 125,06 betaald (+0,60%).

De Amerikaanse hoofdgraadmeter werd op de slotbel aangevoerd door door Alcoa (+3,3%) en Boeing (+2,2%). Aan de onderkant waren technologiewaarden Microsoft (-1,8%) en Hewlett-Packard (-1,2%) te vinden.

Microsoft maakte zondagavond bekend dat het een alternatieve overeenkomst bestudeert met Yahoo (+0,1%). Overigens liet de softwaremaker weten zich het recht te behouden een volledig bod op Yahoo te heroverwegen.

Sandisk, producent van flash geheugenkaarten, verloor 7,5%. Op een technologieconferentie zei de bestuursvoorzitter van het bedrijf dat verkopen aan producenten van consumentenproducten achterbleven in de laatste maand. De consumentenbestedingen hebben te lijden onder de hoge olieprijzen, zo zei Eli Herrari.

Amazon.com daarentegen ging 7,6% hoger. Goldman Sachs is het volgen van het aandeel herstart met een buy-advies. Het koersdoel werd opgeschroefd van EUR 75 naar EUR 98.

Doe-het-zelf-concern Lowe's verloor 2,6%. Het bedrijf zag de winst in het eerste kwartaal met 18% dalen tot USD 607 miljoen. De winstdaling was het gevolg van de aanhoudende zwakke Amerikaanse huizenmarkt, stijgende voedsel- en energieprijzen en de zwakke economische omstandigheden. Het concern gaf bovendien een voorzichtige verwachting af voor rest van het jaar.

Concurrent Home Depot, die morgen de boeken zal openen over het eerste kwartaal, verloor 0,8%.

Campbell Soup moest 6,3% inleveren. De soepfabrikant meldde over het fiscale derde kwartaal van 2007/08 een nettowinst te hebben behaald van USD 532 miljoen, een ruime verdubbeling van de winst ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Exclusief een boekwinst op de verkoop van Godiva nam de winst per aandeel echter af van USD 0,45 tot USD 0,43, waar analisten rekenden op USD 0,44.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud