Tokio: bankaandelen houden Nikkei aan de grond

De aandelenindices in Tokio zijn vlak gesloten. Maandag gingen ze nog fors onderuit doordat de exportaandelen klappen kregen. Dinsdag waren het de op de binnenlandse economie gerichte bedrijven die het moeilijk hadden. Enkele bankaandelen zakten fors na zwakke bedrijfscijfers.

(tijd) De Nikkei won 0,05 procent tot 15.734,14 punten. De topix verloor 0,06 procent tot 1.532,95.

Mizuho Financial verloor 2,2 procent. De winst van de Japanse bank zakte in het tweede kwartaal met 2,1 procent. De hogere rente zorgde voor een vertraging in de vraag naar bankleningen. De jaardoelstellingen blijven behouden.

Mitsui Trust rapporteerde een winststijging van 14 procent in het eerste halfjaar van het lopende boekjaar. De winst kwam uit boven de verwachtingen van het bedrijf zelf. Als er geen rekening wordt gehouden met eenmalige elementen, is er geen sprake van groei', merkte een analist van UBS op. Het aandeel tuimelde echter 6 procent omlaag.

Nintendo won 2 procent. Het introduceerde zondag zijn nieuwe spelconsole Wii op de Amerikaanse markt. Beleggers speculeren dat de Wii de winst ten goede zal komen.

Bedrijven die sterk afhankelijk zijn van de binnenlandse economie verloren terrein. De krant Nihon Keizai schreef dat de Japanse overheid voor het eerst in 23 maanden haar verwachtingen over de economische groei in Japan gaat verlagen. De retailer Seven & I holdings verloor 0,8 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud