Tokio: beleggers putten optimisme uit record Dow Jones

De aandelenindices in Tokio konden de handelsweek positief afsluiten. Het slotrecord van de Dow Jones donderdagavond deed het pessimisme na de koersval van donderdag verdwijnen. Toen kregen de Aziatische beurzen klappen tot 4,9 procent te verwerken uit vrees voor een Chinese renteverhoging.

(tijd) De Nikkei225-index sloot vrijdag 0,46 procent hoger op 17.452,62 punten. De breder samengestelde Topix kon 0,18 procent stijgen tot 1.710,07 punten.

De Japanse aandelen die voor een groot deel van hun omzet afhankelijk zijn van export, leidden de dans. Autofabrikant Toyota bijvoorbeeld, donderdag nog in het rood, won 1,2 procent tot 7.380 yen. Canon werd 0,8 procent duurder tot 6.560 yen. Ook een daling van de yen tegenover de dollar speelde in de kaarten van de exporteurs.

Tokio Broadcasting System werd 11 procent duurder tot 4.250 yen nadat Rakuten, Japans grootste onlineverkoper, zei plannen te hebben zijn belang in Tokio Broadcasting op te trekken 'naar iets meer dan 20 procent'.

Eiken Chemical ten slotte, producent van klinische testapparatuur, verloor 8,7 procent tot 1.190 yen nadat het aankondigde dat zijn jaarwinst onverwacht daalde.

Dieter Snoeck dieter.snoeck@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud