Tokio besluit beursjaar met verlies

(foto bloomberg) ©BLOOMBERG NEWS

De beurs van Tokio is woensdag met duidelijke verliescijfers geëindigd. De vrees voor een faillissement van Japan Airlines deed niet alleen dat aandeel kelderen, maar woog ook op de markt.

In Tokio was het de laatste beursdag van het jaar. De Nikkei225 sloot 0,9 procent in de min op 10.546,44 punten. Over het hele jaar bouwde de Nikkei een winst van 19 procent op. De breed samengestelde Topix zakte 0,9 procent weg en steeg over het hele jaar met 5,6 procent.

Het aandeel van de dag, zij het dan in negatieve zin, was Japan Airlines (JAL). De luchtvaartmaatschappij stevent op haar vierde verlies in vijf boekjaren af en vecht om te overleven. Het overheidsagentschap dat momenteel JAL bestuurt zou een herstructurering via een faillissement overwegen, maar de schuldeisers van de maatschappij zijn daar niet gelukkig mee. JAL zelf verloor woensdag tot 32 procent om 23,9 procent lager te sluiten op 67 yen. Onder de banken bij wie JAL schulden heeft, verloor Mitsubishi UFJ 0,4 procent en Mizuho Financial 0,6 procent.

Yamaha Motor, 's werelds tweede grootste motorenbouwer, zakte 3 procent weg nadat Citigroup het advies verlaagde.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud