Tokio: Cisco inspireert indices

(tijd-nieuwslijn) - Op de beurs van Tokio won de Nikkei 1,8% tot 11.520,75 punten en eindigde de Topix 0,7% hoger op 1.081,76. De computergerelateerde en exportgerichte waarden zorgden voor de winstcijfers. Dinsdag zorgden zij nog voor forse verliezen.

Net zoals dinsdag inspireerden de IT- en de exportgerichte waarden zich op nieuws uit de VS. Maar in tegenstelling tot dinsdag concentreerden zij zich nu op het goede nieuws. Zo maakte netwerkgigant Cisco een iets beter dan verwachte kwartaalwinst bekend. Chipverpakker Kyocera profiteerde mee van dit goede nieuws en sloot 4,6% hoger af op JPY 8.940. Fujitsu ging tegen de trend in 3,5% lager tot JPY 890. De computerbouwer gaat een converteerbare obligatie uitgeven ter waarde van JPY 220 miljard.

Autobouwers zoals Toyota (+1,8% tot JPY 3.460) of Nissan (+0,6% tot JPY 964) sponnen garen bij het rapport over de productiviteit in de VS. Die is in het voorbije kwartaal aan het hoogste tempo van de voorbije 20 jaar gegroeid. De Japanse autoconstructeurs halen traditioneel het overgrote deel van hun inkomsten uit de VS.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud