Advertentie
Advertentie

Tokio deelt in algemene beursmalaise

In Tokio zijn de belangrijkste aandelenindexen stevig lager gesloten. De daling was de sterkste in acht maanden na de verliessessie op Wall Street als gevolg van bezorgdheid over de Amerikaanse economie en de crash in China.

(tijd) Bovendien ging de yen er sterk op vooruit, waardoor het hele mechanisme van carry-trading plots op de helling komt te staan.

Toch bleven de verliezen binnen de perken dankzij het herstel van de Shanghai en Shenzhen-index in China met 3,5 procent tot 2.544,57 punten.

De Nikkei225 dook 2,9 procent lager tot 17.604,12 punten. De brede Topix moest 3,2 procent lager tot 1.752,74 punten.

De vastgoedwaarden, die gisteren al flink verloren door bezorgdheid over de hoge koersen, kregen een adviesverlaging mee van Credit Suisse, waardoor een vervolg werd gebreid aan de verliessessie van gisteren. Sumitomo Realty verloor 4,3 procent tot 4.720 yen. Mitsubishi Estate ging 2,6 procent lager tot 3.690 yen. Beiden kregen een adviesverlaging mee van 'neutral' naar 'underperform'.

Slechts twee bedrijven binnen de Nikkei konden winst boeken: Nippon Meat Packers en Nisshinbo Industries. Alle andere aandelen lede verliezen. Sony, 's werelds grootste producent van spelconsoles, verloor 5,4 procent tot 6.170 yen. Nomura, het grootste beurshuis van Japan, zakte 5,3 procent tot 2.575. Nippon Steel, 's werelds tweede grootste staalproducent, ging 3,7 procent lager tot 805 yen.

Kim Evenepoel kim.evenepoel@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud