Tokio eindigt met lichte winst

De Japanse aandelenindices zijn met kleine winst gesloten. De Nikkei steeg 0,15% tot 15.464,29 punten en de Topix 0,2% tot 1.569,65 punten. De Nikkei telde 127 stijgers, 82 dalers en 16 onveranderde aandelen.

(tijd) De papiersector stond in de kijker. Oji Paper, de grootste papierproducent in Japan, bracht een vijandelijk bod uit op concurrent Hokuetsu Paper Mills. Hokuetsu steeg 3,8% tot JPY 814 en Oji Paper 2,1% tot JPY 681. De hele sector profiteerde van het nieuws. 'Het bod is de sleutel tot de reorganistaie van de sector die al enige tijd kampt met overcapaciteit', klinkt het. Nippon Paper won 3,2%.

Hitachi zakte 3,5% tot JPY 693. De elektriciteitsproducent Chubu Electric dient volgens de Japanse krant Nihon Keizai een claim in van JPY 100 miljard tegen Hitachi. Chubu Electric legde enkele weken geleden een van zijn centrales stil omdat een van de onderdelen gebreken vertoonde. Dat onderdeel werd geleverd door Hitachi.

De exportaandelen stonden onder druk doordat de Federal Reserve in de Amerikaanse inflatiecijfers nieuwe argumenten vond om de rente volgende week opnieuw op te trekken en de economie zodoende af te koelen. Sony zakte 1% tot JPY 5.180.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud