Tokio gaat lager de dag uit

De aandelenindices op de beurs van Tokio zijn lager gesloten. De markt had verwacht dat het begin van het nieuwe resultatenseizoen enkele positieve resultaatverrassingen zou brengen, maar niets is minder waar.

(tijd) In de VS voldeden Lucent en EMC niet aan de verwachtingen. In Japan was het woensdag de beurt aan het energiebedrijf Chubu Electric. Beleggers waren ook wat afwachtend want vrijdag zal de Bank of Japan vermoedelijk de rente met 0,25% verhogen.

De Nikkei225 verloor 1,5% tot 15.249,32 punten en de Topix 1,4% tot 1.563,69 punten. De Nikkei telde 198 dalers, 22 dalers en 5 onveranderde aandelen.

Chubu Electric zakte 4,3% tot JPY 2.900. De elektriciteitsproducent halveerde zijn winstvooruitzcihten voor het volledige jaar. Reden is de stillegging van een van zijn nucleaire reactoren. Daardoor ziet het bedrijf zich verplicht meer kosten voor gas en olie te maken. Hitachi, dat de reactor zou ontwikkeld hebben, zakte 4,3% tot JPY 730.

De oliesector lag in de gunst. De olieproducent Inpex steeg 1% en Nippon Oil was de grootste stijger in de Nikkei met een winst van 2,7%.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud