Tokio gaat vooruit; Nikkei stijgt met 0,9%

(tijd-nieuwslijn) - Op de beurs van Tokio sloot de Nikkei-index 0,9% hoger op 11.218,58 punten. De bredere Topix-index steeg met 0,6% tot 1.078,09 punten.

De bankaandelen gingen vooruit door optimisme dat de regulerende overheid in Japan vrijdag in een rapport zal schrijven dat hun kredietwaardigheid beter is dan verwacht. De Financial Services Agency heeft een inspectie uitgevoerd van de mogelijkheid van leners van banken om hun leningen terug te betalen.

UFJ sprong 11% hoger tot JPY 331.000 en Sumitomo Mitsui won 5,8% tot JPY 587. UFJ maakte bekend dat het een aantal kantoren gaat sluiten om zo de economische crisis beter door te komen. Sumitomo Mitsui zou volgens mediaberichten van plan zijn om vijf investeringsdochters samen te voegen om zo de grootste vermogensbeheerder in Japan te worden.

Farmaciegroep Takeda Chemical steeg met 6,1% tot JPY 5.560. Het bedrijf maakte bekend dat zijn experimenteel kankermedicijn TAK-165 efficient werkt bij dieren. Ook andere farmacieaandelen gingen vooruit, nadat de Japanse overheid dinsdag in een rapport schreef dat de combinatie van de verkoop- en onderzoeksbudgetten van drie Japanse farmaciebedrijven groot genoeg zou zijn om te concurreren met grote farmaciegroepen als Pfizer, AstraZeneca en Novartis. Daiichi Pharmaceutical klom 5,9% tot JPY 2.530, Yamanouchi Pharmaceutical won 3,9% tot JPY 3.470 en Fujisawa Pharmaceutical ging 4,3% hoger tot JPY 3.010.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud