Tokio hoger dankzij bedrijfsresultaten

De beurs van Tokio profiteerde van de sterke resultaten van toonaangevende elektronicagroepen als Sony en NEC. Het lokale bedrijfsnieuws was doorslaggevender dan het aarzelende slot op Wall Street donderdagavond en de opnieuw duurdere olie.

(tijd) De beurs van Tokio profiteerde van de sterke resultaten van toonaangevende elektronicagroepen als Sony en NEC. Het lokale bedrijfsnieuws was doorslaggevender dan het aarzelende slot op Wall Street donderdagavond en de opnieuw duurdere olie.

De Nikkei225-index eindigde 1,1% hoger op 15.342,87 punten. De beursgraadmeter telde 167 stijgers en 50 dalers. Acht aandelen sloten de dag onveranderd af. De brede beursbarometer Topix klom eveneens 1,1%, naar 1.559,41 punten.

De entertainment- en elektronicagroep Sony schoot 4,2% hoger. Sony, onder meer bekend van de Playstation-spelconsole en de filmstudio's Columbia en MGM, rapporteerde donderdag nabeurs een beter dan verwachte winst van JPY 32,3 miljard. Een jaar eerder was er nog een verlies van JPY 7,3 miljard. De kwartaalwinst was ruim dubbel zo hoog als verwacht. Sony trok ook de prognose voor de bedrijfswinst over het volledige boekjaar met 30% op.

Ook de chip- en elektronicagroep NEC boog over het eind juni afgesloten eerste kwartaal een verlies om in winst. Beleggers stuurden het aandeel 5,6% hoger.

De opvallendste stijger in de Nikkei was NGK Insulators. Het isolatiebedrijf, dat dit jaar aankondigde zijn vestiging in het Henegouwse Baudour te sluiten, klom 16%. De nettowinst van NGK Insulators verdubbelde afgelopen kwartaal bijna.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud