Tokio hoger weekend in

De indices in Tokio sloten vrijdag, na twee verliesdagen op rij, hoger. De indices veerden op nadat de Japanse centrale bank de rente ongewijzigd liet op 0,25%. Ook een rapport dat aantoonde aan dat de bankleningen voor de zevende maand op rij stegen, stutte het sentiment.

De Nikkei225-index koerste tot boven de 16.000 punten en sloot uiteindelijk 0,4% hoger op 16.080,46 punten. De index telde 153 stijgers, 59 dalers en 13 onveranderde aandelen. De brede Topix kon eveneens winst boeken en ging ook 0,4% vooruit tot 1.620,83 punten.

De financials deden goede zaken na het nieuws over de stijgende bankleningen. Mizuho Financial, een van de grootste finaciele instellingen van het land, werd 0,3% duurder. Maar ook andere binnenlandse aandelen wonnen terrein. Tokyo Electric, de grootste elektriciteitsproducent van het continent, steeg 1,2%. T&D Holdings, de enige levensverzekeraar op de Japanse beurs, won 1,65%.

Exportaandelen, die sterk afhankelijk zijn van de Amerikaanse markt, deden het minder goed. Mogelijk zijn de woningprijzen in de VS voor het eerst in dertien jaar gedaald. Dit zou wijzen op een afkoeling van de Amerikaanse economie. Canon, producent van kopieerapparaten en fototoestellen, ging 0,3% in de min.

De daling van de olieprijzen was goed nieuws voor luchtvaartmaatschappijen. Japan Airlines won 2,2%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud