Advertentie

Tokio: Nikkei-index geeft herstel prijs

(tijd-nieuwslijn) - Na twee winstbeurten op rij kwam de beurs van Tokio vrijdag energie tekort om er nog een derde dag aan toe te voegen.

In het spoor van het lagere slot op Wall Street keek de Nikkei-index tegen een verlies aan van 295,90 punten of 2,8% tot 10.202,36 punten. Daarmee werd het herstel van de voorbije dagen nagenoeg volledig tenietgedaan. De Topix-inde klokte 2,0% lager af op 989,71 punten.

Marktwaarnemers schreven een deel van de verkoopdruk toe aan institutionele partijen die zich indekken tegen het moment dat de Nikkei-index onder de kaap van 10.000 punten zakt. Bovendien is er voor beleggers geen enkele reden voor handen om in de aandelenmarkt te stappen. Benchmark Wall Street staat immers op drijfzand door de vrees voor tegenvallende kwartaalcijfers of een nieuw boekhoudschandaal. Donderdag sloot de Dow Jones 1,5% lager en liet de Nasdaq 2,9% liggen.

De verliezers binnen de Nikkei-index, die ruimschoots in de meerderheid waren, werden aangevoerd door machinebouwer Fanuc, die 7,7% moest prijsgeven tot JPY 5.720. Nog in de cyclische sector keek Heiwa Real Estate tegen een verlies aan van 5,7% tot JPY 263 en slikte bouwbedrijf Tobishima een verlies van 5,9% tot JPY 32.

In de technologiesector kreeg Sony met 4,7% tot JPY 5.530 weer een klap van formaat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud