Tokio: Nikkei sluit 1,6% lager

(tijd-nieuwslijn) - Op de beurs van Tokio sloot de Nikkei-index 1,6% of 182,22 punten lager op 11.144,84 punten. Daarmee belandde de index op het laagste peil sinds april. De late rally op Wall Street kon de Japanse beleggers blijkbaar niet tot kopen aanzetten.

Ook de Japanse nationale bank kon de koersen niet hoger duwen. Ze zei nochtans dat de Japanse economie eindelijk uit de recessie klimt door de stijgende uitvoer en aantrekkende industriele productie. De beleggers hadden meer aandacht voor het Beige Book van Fed-voorzitter Alan Greenspan. Hij was daarin niet bijster optimistisch over het groeipotentieel van de Amerikaanse economie.

De brede Topix daalde 1,8% of 19,16 punten tot 1.074,52 punten. Volgens handelaren was de handel kalm, want alle Japanse ogen zijn op het WK voetbal gericht.

De beursmakelaar Nomura kreeg een klap van 6,2% tot JPY 1.923. Beurshuis Credit Suisse First Boston zei in een pessimistisch rapport dat de makelaar een vierde van zijn marktwaarde kan verliezen. Nomura trok de andere makelaren mee naar beneden. Daiwa Secutities zakte 4,4% tot JPY 851 en Nikko Cordial 5,6% tot JPY 672.

Electronicagigant Sony zwom woensdag nog tegen de stroom in nadat bekend werd dat hij misschien een bod uitbrengt op het Duitse Kirch Media. Donderdag ging het aandeel mee lager: Sony verloor 3,45% tot JPY 6.710.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud