Advertentie
Advertentie

Tokio: Nikkei sluit 2,3% hoger

(tijd-nieuwslijn) - Terwijl de meeste andere beurzen woensdag gesloten waren en ook vandaag de deuren dichthouden, werd in Tokio wel gehandeld. Woensdag sloot de Nikkei-index nagenoeg onveranderd, maar donderdag werd die voorzichtige houding achterwege gelaten. De richtinggevende aandelenkorf klokte 2,3% hoger af op 8.700 punten, meteen de grootste dagwinst in meer dan een maand. De Topix-index verzamelde 1,93% winst tot 842,96 punten.

Beleggers in Tokio haalden hun inspiratie bij Goldman Sachs dat het advies voor de toeleveranciers aan de halfgeleidersector optrok. De Amerikaanse zakenbank verwacht dat de chipproducenten de komende maanden meer zullen investeren. Voor Tokyo Elektron zat er 3,2% extra in tot JPY 5.730 en Advantest steeg met 4% tot JPY 5.720.

Grootste stijger binnen de Nikkei-index was het handelshuis Tomen dat 10% hoger sloot op JPY 77. Volgens de Nihon Keizai komt de groep morgen met een herkapitalisatieplan, gesteund door Toyota Motor en Toyota Tsusho.

Nog volgens de Nihon Keizai zal bandenproducent Bridgestone het merk Firestone schrappen en wereldwijd enkel nog onder de merknaam Brdigestone verkopen. De groep ontkende het bericht. Het aandeel steeg met 3,1% tot JPY 1.632. In dezelfde sector steeg Ohtsu Tire & Rubber - voor het geschorst werd - met 7,7% tot JPY 195. Sumitomo Rubber zal volgend jaar de twee dochters Ohtsu Tire en Dunlop Japann volledig opslorpen. Sumitomo Rubber steeg met 2,5% tot JPY 492 en werd nadien ook geschorst.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud