Tokio - Nikkei verliest 2,5 procent

De Aziatische beurzen maakten donderdag een serieuze tuimeling. Vooral de bankaandelen verloren veel terrein. 'De plannen van de centrale banken om extra geld in het finacieel systeem te pompen doet vermoeden dat de kredietmarkt er momenteel erger aan toe is dan gevreesd', luidt het.

(tijd) - De Nikkei zakte 2,5 procent tot 15.536,52 punten. De Japanse coalitiepartijen hebben een akkoord bereikt om belastingverminderen op dividenden en meerwaarden in te dijken. Dat kan op termijn de aandelenappetijt bij Japanse beleggers verminderen.

Mitsubishi UFJ, de grootste bank in Japan, zakte 7,9 procent. Sumitomo Mitsui Financial verloor 7,3 procent. 'Beleggers vrezen dat de kredietverliezen bij financiele instellingen nog verder zullen oplopen. De noodmaatregelen van de centrale banken bieden geen fundamentele oplossingen voor de problemen', zegt een fondsbeheerder. Woensdag meldden Bank of America en Wachovia dat ze extra geld opzij zullen moeten zetten om verliezen te dekken.

Qantas Airways, de grootste luchtvaartmaatschappij van Australie, steeg met 2,6 procent. Het bedrijf verhoogde de winstverwachtingen voor 2007. De winst voor belastingen zal met 40 procent stijgen tot een recordniveau dankzij een gezonde Australische economie en de stijgende vraag naar binnenlandse vluchten. Eerder dit jaar was er overnameinteresse voor Qantas maar dat draaide op niets uit.

De Hang Seng-index in Hong Kong zakte 2,9 procent en de Osaka-index in Zuid-Korea 2,5 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud