Tokio op laagste peil in vijf weken

(tijd-nieuwslijn/betten) - In Tokio sloten de voornaamste indices dinsdag lager. De Nikkei en Topix bereikten hun laagste peil in vijf weken, nadat beleggers de koerswinsten incasseerden van staalproducenten en andere recente stijgers. De Nikkei-index verloor 0,7% tot 9.382,58 punten. De bredere Topix daalde 1% tot 925,47 punten.

Overzeese investeerders deden voor de eerste maal in 11 dagen meer aandelen van de hand dan ze aankochten. Tokyo Electron, die vorige week teleurstellende eerstekwartaalresultaten boekte, deelde in de klappen en moest 2,6% inleveren tot JPY 6.850.

Honda verloor 1,9% tot JPY 4.620. De tweede grootste Japanse autoproducent moet meer dan een kwart miljoen exemplaren van zijn best verkopende terreinwagen terugroepen. Concurrent Toyota steeg 0,7% tot JPY 3.020. De groep maakte nabeurs een daling van de winst bekend omwille van de zwakke dollar.

Olympus, wereldwijd de op een na grootste producent van digitale camera's, dikte 4,1% aan tot JPY 2.655 na de bekendmaking van een winststijging met 86%. Advantest, maker van testapparatuur voor geheugenchips, daalde met 3,9% tot JPY 6.500.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud