Tokio op verlies door dividendenstroom

De beurs van Tokio is maandag met lichte verliescijfers gesloten. Het effect van sterke detailhandelsverkopen werd helemaal tenietgedaan door massale noteringen zonder het recht op het dividend.

(tijd) - Elders in Aziƫ was de trend overwegend positief, dankzij de grondstofwaarden en de banken. Goede resultaten van China Construction Bank en China Petroleum & Chemical Corp. hielpen de beurs van Shanghai aan meer dan 2 procent winst.

In februari kenden de Japanse detailhandelsverkopen de sterkste stijging in meer dan tien jaar. Ze kwamen liefst 4,2 procent hoger uit dan een jaar eerder. Dat is veel beter dan verwacht: economen rekenden slechts op een stijging met 1,6 procent. De lagere werkloosheid lijkt zich nu te vertalen in hogere gezinsuitgaven.

De Nikkei225 eindigde 0,1 procent lager op 10.986,47 punten. De brede Topix zakte 0,2 procent tot 964,67 punten.

Zowat 2.500 Japanse bedrijven noteerden ex dividend. Onder hen kleppers als Takeda Pharmaceutical (-2,8%), de nutsgroep Tokyo Gas (-2,7%) en het farmabedrijf Eisai (-3,4%).

Een opvallende stijger was Seven & I Holdings. De uitbater van de buurtwinkels 7-Eleven kreeg een adviesverhoging van Morgan Stanley, van 'equalweight' tot 'overweight', en ging 2,9 procent hoger.

KL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud