Tokio opnieuw lager

(tijd-nieuwslijn) - De aandelenmarkten in Tokio zijn vrijdag voor de zesde opeenvolgende zitting lager gegaan. Eerder gingen ook de belangrijkste aandelenindices op Wall Street lager wegens de stijging van de olieprijzen en een aanval van hoofdofficier van justitie Eliot Spitzer op een aantal grote Amerikaanse verzekeraars.

De Nikkei225 daalde 0,47% tot 10.982,95 punten bij 70 stijgers, 135 dalers en 20 onveranderde aandelen. De brede Topix ging 0,38% lager tot 1.105,39 punten.

Nippon Oil, de grootste oliegroep van Japan, steeg 0,85% tot JPY 715.

Het aandeel van de noodlijdende winkelketen Daiei kelderde voor de tweede opeenvolgende dag nadat de groep de steun had ingeroepen van een regeringsagentschap dat bedrijven bijstaat bij reorganisaties. Het aandeel zakte 4,4% tot JPY 217.

Fast Retailing, dat de Uniqlo discountwinkels uitbaat, steeg 2,8% tot JPY 7.240 nadat de groep donderdag na twee jaar van dalende winsten een hogere groepswinst kon neerzetten voor het boekjaar dat eindigde in augustus.

Matsushita Electric Industrial noteerde 0,1% hoger op JPY 1.505. Het bedrijf plant in China een van de grootste productiecentra ter wereld voor huishoudtoestellen. De toestellen zijn vooral bestemd voor de lokale Chinese markt, zo meldde de krant Nihon Keizai Shimbun.

Sony verloor 1% tot JPY 3.710. De joint venture Sony Ericsson boekte een nettowinst voor het derde kwartaal van EUR 90 miljoen tegenover EUR 62 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud