Tokio sluit hoger

De beurs van Tokio is vrijdag hoger gesloten. Uit een overheidsrapport bleek dat de Japanse economie in de eerste drie maanden van dit jaar op jaarbasis met 1,9% is gegroeid, sneller dan verwacht. Het was het vijfde opeenvolgende kwartaal dat er een economische groei werd waargenomen. De Bank of Japan heeft de rente nabij de 0% gehouden. Na twee dagen van overleg besloten de monetaire beleidsmakers in Japan nog niet over te gaan tot een renteverhoging.

(tijd) De Nikkei sloot 0,4% hoger op 16.155,45 punten bij 138 stijgers, 76 dalers en 11 onveranderde aandelen. De Topix won 0,4% tot 1.638,57 punten.

De binnenlandse consumentenvraag blijkt de grootste stimulans voor de economische groei. Detailhandelsbedrijven zoals Aeon (+2% tot JPY 2.590) boekten winst.

Chipgerelateerde aandelen wonnen terrein. De Amerikaanse productenten van halfgeleiderapparatuur rapporteerden een vijfde opeenvolgende stijging van de maandelijkse orders. Advantest steeg 1% tot JPY 11.990

De aandelen van de drie grootste scheepvaartbedrijven in Japan stegen na een positief rapport van UBS. Het beurshuis verwacht een sterke groei van de verschepingen van olie, motorvoertuigen en droge bulk. Nippon Yusen won 4,7% tot JPY 730 en Kawasaki Kisen Kaisha 4,4% tot JPY 717.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud