Tokio verliest halve procent

De Japanse aandelenindices zijn lager gesloten. De Nikkei-index verloor 0,5% tot 16.400,57 punten en de Topix 0,65% tot 1.624,17 punten.

(tijd) Vastgoedbedrijven en banken, die beiden sterk afhangen van de binnenlandse economie, vielen uit de gratie van beleggers. Het zwakke cijfer over de machinebestellingen in Japan is een signaal dat de Japanse economische groei vertraagt.

De aanbieders van consumentenkredieten zullen vermoedelijk deze week nog nieuwe criteria opgelegd krijgen. Volgens analisten kunnen die de winsten sterk aantasten. Aiful Corp, de grootste aanbieder van consumentenkredieten, zakte 8,1% tot JPY 3.850. Het aandeel verloor sinds mei al de helft van zijn waarde.

Beleggers kozen voor exportgerelateerde aandelen als gevolg van de zwakkere yen en doordat men steeds meer uitgaat van een zachte landing van de Amerikaanse economie. Canon, een van de belangrijkste Japanse ecportbedrijven, steeg 2,1% tot JPY 6.670.

Clarion, producent van autonavigatiesystemen, steeg 33%. De Japanse elektronicagigant Hitachi is bereid JPY 55,7 miljard te betalen voor een meerderheidsbelang in Clarion. Hitachi heeft nu al een belang van 14,4% en is van plan dat op te drijven tot meer dan 50%. Hitachi biedt JPY 230 per aandelen, 52% meer dan de slotkoers van dinsdag.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud