Advertentie

UCB, KBC en Fortis smaakmakers van dienst

©Photo News

De Bel20 ging maandag 0,5 procent hoger tot 2.074,79 punten. De Brusselse sterindex kende daarmee zijn zesde winstsessie op zeven dagen tijd. KBC, Fortis en UCB waren de smaakmakers van dienst. De handel was dun. Wall Street, toch nog altijd de richtinggevende markt, blijft vandaag dicht wegens Memorial Day.

Ook KBC ging mooi vooruit, met een winst van 2,6 procent tot 15,80 euro. Vreemde eend in de bijt was Dexia, dat 2,4 procent achteruit moest.

UCB liep eveneens in de kijker, na een positief rapport van Bank Degroof. Analist Thibaut Rutsaert meent dat de marktconsensus met betrekking tot de winstverwachtingen van de farmaproducent moet worden herzien. 'Nu de drie potentiële blockbusters Cimzia, Vimpat en Neupro zijn gelanceerd, is al het voorbehoud aangaande goedkeuringen en mogelijke vertragingen van de baan', stelt Rutsaert. De analist blijft bij zijn buy-advies en een koersdoel van 36 euro.

Het positieve analistenrapport was een aangename afwisseling voor UCB, dat na de bekendmaking van de Amerikaanse goedkeuring van Cimzia geen al te positieve reacties kreeg van verscheidene analisten. Er wordt gevreesd dat Cimzia, als vijfde product in zijn niche, het moeilijk zal krijgen om een degelijk marktaandeel te veroveren. Rutsaert deelt die zorg duidelijk niet, net als de Brusselse beleggers. UCB won 2,2 procent tot 23,43 euro.

Op de brede markt ging TiGenix 1,4 procent vooruit tot 4,23 euro. De biotechspeler noteert daarmee op het hoogste peil sinds eind juni 2008. De markt speculeert op de goedkeuring van ChondroCelect, een middel dat het mogelijk maakt kraakbeenletsels op een biologische manier te herstellen. TiGenix kreeg in het vierde kwartaal van 2008 een reeks vragen over het middel. De analyses hiervoor en de rapportering zijn af en doorgegeven aan het Europese geneesmiddelenagentschap (EMEA), zei TiGenix vorige week.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud