Verkooppaniek op Arabische beurzen

Dubai Islamic Bank

De Saoedische beurs, de grootste in termen van kapitalisatie in de Arabische wereld, ging bij opening 9 procent lager en eindigde op 7 procent in de min. De Tasi-index staat met 6.253,72 punten op zijn laagste niveau in vier jaar. Maandag werd al een verlies van 9,81 procent geïncasseerd.

(belga) - De zwaarste neergang werd opgetekend op de Egyptische beurs. De richtinggevende index van de beurs van Kaïro en Alexandria, de Case-30, stond bij de slotbel 16,47 pct in het rood op 5.896 punten. De voorbije vier jaar verdubbelde de beurs bijna in waarde en piekte in mei en benaderde toen de 12.000 punten.

'De investeerders laten zich in paniek gaan door de mondiale financiële crisis. Het is een ramp', aldus de Saoedische economist Abdelwahab Abou-Dahech. 'Het is duidelijk dat de volatiliteit en onvoorspelbaarheid blijven zolang de internationale markten onder invloed staan van de financiële crisis'.

Dubai (-4,14 procent), Aboe Dhabi (-4,6 procent), Koeweit (-2,6 procent) en Doha (-1,55 procent) konden de dagverliezen beperken.

Na twee dagen verlies steeg in Tel Aviv de TA-25 met 25 belangrijkste aandelen met 1,78 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud