Verzekeraars beperken schade op Europese beurzen

De toonaangevende Europese indexen doken woensdagmiddag onverdeeld in het rood nadat de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago onder de verwachtingen uitkwam. Het cijfer joeg een schokgolf door de markt, maar tegen de slotbel toonden de koersen enig teken van herstel.

(tijd) - De Stoxx50 sloot 0,8 procent lager tot 2.453,88 punten. De Eurostoxx50 zakte 0,7 procent tot 2.872,63 punten. De voornaamste nationale indexen boekten verliezen tussen 0,5 en 0,7 procent. Banken, telecomwaarden en grondstoffen waren de sterkste dalers, de verzekeringssector stond aan de kop van de tabellen.

Ht nieuws dat Micron Technology, de grootste Amerikaanse producent van geheugenchips, een kleiner dan verwacht verlies boekte tijdens het afgelopen kwartaal, gaf de Europese sectorgenoten een duw in de rug.

Infineon profiteerde bovendien van een adviesverhoging bij Exane BNP Paribas. Het aandeel won 5 procent tot 3,86 euro. STMicroelectronics doet het heel wat rustiger aan met een verlies van 0,2 procent.

Binnen de brede Stoxx600-index tekenden de verzekeraars voor de grootste dagwinst. De markt ziet dat de fusie- en overnameactiviteit wereldwijd weer begint aan te trekken, en ze menen dat de verzekeringssector rijp is voor een doorgedreven consolidatie. In het oog lopende winnaars waren Aviva, dat 3,9 procent hoger trok, ING dat er 3,1 procent bijschreef en Axa dat 2,9 procent won.

Man Group, 's werelds grootste beursgenoteerde hefboomfondsmanager, schoot 7,5 procent hoger tot 331,2 pence. Tijdens zijn tweede kwartaal zag de Man Group de fondsen onder beheer sneller stijgen dan analisten vooraf hadden voorzien.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud