Advertentie

Verzekeraars sturen Tokio hoger

©REUTERS

De beurzen in Japan gingen maandag voor de derde dag op rij hoger, dankzij de verzekeraars. Het nieuws dat enkele verzekeringsmaatschappijen onderhandelen over een fusie werd positief onthaald. In Zuid-Korea noteerde de Kospi vlak, nadat bekend raakte dat het consumentenvertrouwen op het laagste peil in 10 jaar stond.

Mitsui Sumitomo Insurance Group Holdings steeg 7,9 procent en Aioi Insurance telde er 19 procent bij, na nieuws dat beide ondernemingen onderhandelen over een fusie, waarbij ook Nissay Dowa General betrokken zou zijn. 'Het is een goede tijd voor fusies', zei een analist aan persagentschap Bloomberg. 'Bedrijven zijn gewilliger om te praten, omdat iedereen gericht is op één ding: overleven.'

Ook Elpida Memory won stevig na fusienieuws. De chipmaker kondigde aan te onderhandelen met enkele Taiwanese halfgeleiderproducenten over een samensmelting. Elpida maakte een sprong van 13 procent.

De olieprijs stijgt voor de tweede dag op rij, nu de bombardementen van Israël op de Gazastrook aanhouden. Inpex, de grootste olie- en gasproducent van Japan, noteerde 6,4 procent hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud