Advertentie

VK industriele productie stijgt in mei met 0,9% (-1,9% jaarbasis)

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - In het Verenigd Koninkrijk is de industriele productie in mei van dit jaar gestegen met 0,9% ten opzichte van april. Ten opzichte van mei 2001 was sprake van een daling van 1,9%. Dit heeft het Britse bureau voor de statistiek woensdag bekendgemaakt. Economen waren op maandbasis uitgegaan van een toename van 0,1% en op jaarbasis van een daling van 3,0%.

In april steeg de industriele productie met een herziene 1,4% op maandbasis. Op jaarbasis was in april sprake van een herziene daling van 3,9%. Eerder was voor april een stijging van 1,1% op maandbasis en een afname van 4,1% op jaarbasis bekendgemaakt.

De productie van de verwerkende industrie steeg in mei 2002 met 0,7% ten opzichte van april. Op jaarbasis daalde de productie van de verwerkende industrie met 2,6%. In april was sprake van een herziene stijging van 1,1% op maandbasis. Op jaarbasis nam de productie van de verwerkende industrie in april af met een herziene 4,3%. Eerder was voor april een stijging van 0,8% op maandbasis en een afname van 4,4% op jaarbasis bekendgemaakt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud