Wall Street: Andermaal een tuimelperte

Op de beursvloer van New York sloten de indices gisteren na een aarzelende start opnieuw fors lager. Het laatste handelsuur was er teveel aan. De angst blijft dat kredietzorgen het aantal overnames zal afremmen.

(tijd) De Dow Jones-index verloor 1,5 procent op 13.266,04 punten. De S&P500 daalde 1,6 procent tot 1.458,97 punten en de Nasdaq leverde 1,4 procent in op 2.562,24 punten.

Onder de grote verliezers vinden we aandelen die waren gestegen op overnamegeruchten. Zo werd de hotelketen Wyndham Worldwide 3,4 procent teruggezet tot 33,76 dollar. Het aandeel klom op overnamespeculaties nadat Hilton Hotels werd opgekocht door het private-equityhuis Blackstone Group.

Ook Blackstone Group lijdt onder alle zorgen over de kredietmarkt. Het aandeel verloor gisteren 5,45 procent tot 24,30 dollar, een nieuw diepterecord. Sinds de beursgang vorige maand heeft het aandeel al 22 procent verloren.

De storm aan Amerikaanse bedrijfscijfers is even geluwd. Chevron (-2,6% op 85,20 dollar), de op een na grootste olieproducent van de VS, kwam nog met cijfers. Het bedrijf rapporteerde een recordkwartaalwinst, dankzij hoge benzineprijzen en een winst uit de verkoop van het belang in Dynegy.

Het mediaconcern Dow Jones won 1,8 procent tot 54,70 dollar. Volgens The Wall Street Journal is de Denver Trust, een holding van de familie Bancroft, controlerende aandeelhouder van Dow Jones, gekant tegen het bod van Ruport Murdoch. Denver Trust heeft 9,1 procent van de stemrechten in handen. Murdoch biedt 60 dollar per aandeel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud