Wall Street: Apple doet Griekse zorgen alsnog verdwijnen

In New York zijn de aandelenmarkten, nadat de Griekse zorgen in de loop van de dag de indexen in het rood duwden, onder impuls van goede bedrijfsresultaten toch hoger gesloten. Vooral Apple, dat gisteren sterke kwartaalcijfers rapporteerde, sprong in het oog met een klim van 6 procent. In de Amerikaanse financiële wereld presteerden zowel Morgan Stanley als Well Fargo het voorbije kwartaal beter dan verwacht.

(tijd) - De Dow Jones klokte af op een winst van 0,1 procent, de S&P bleef in het rood hangen met een min van 0,1 procent. De technologiezware Nasdaq deed het in het zog van Apple nog het best met een winst van 0,2 procent.

Dinsdagavond maakte de maker van de populaire iPhone Apple beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. Behalve de winst oversteeg ook de omzet de verwachtingen. De nettowinst verdubbelde bijna tot 3,07 miljard dollar of 3,33 dollar per aandeel. Een jaar geleden was dat nog 1,79 dollar per aandeel. De omzet steeg ongeveer evenveel tot 13,5 miljard dollar.

Volgens de gedelegeerd bestuurder, Steve Jobs, heeft Apple nog 'meer buitengewone producten in de pijplijn'. Beleggers nemen alvast een voorschot op de nieuwe technologische speeltjes en sturen het aandeel 6 procent hoger tot 259,22 dollar.

Voor Yahoo! waren beleggers een stuk minder mild. Zij lieten de internetzoekrobot links liggen na teleurstellende omzetcijfers. De koers van Yahoo! verloor 5,1 procent tot 17,45 dollar.

Buiten de technologiesector, blijven de Amerikaanse grootbanken een vervolg breien aan de goednieuwsshow. Na Bank of America, JPMorgan, Citigroup en Goldman Sachs, kwamen nu ook Morgan Stanley en Wells Fargo met beter dan verwachte cijfers over de brug.

De Amerikaanse grootbank Morgan Stanley knoopt na het verliesjaar 2009 opnieuw aan met winst. De groep uit New York klokte af op een nettowinst van 1,85 miljard dollar, ruim boven de verwachten. Morgan Stanley werd beloond met een koerswinst van 4 procent tot 31,68 dollar.

Sectorgenoot Wells Fargo ging het iets minder af. Ondanks beter dan verwachte verwachte winstcijfers voor het eerste kwartaal, verloor de grootbank 2 procent tot 33,01 dollar. De groep uit San Francisco boekte in de eerste drie maanden van 2010 een nettowinst van 2,55 miljard dollar, of 45 dollarcent per aandeel. Dat het aandeel toch terrein verliest, is onder meer te wijten aan de hogere provisies voor slechte kredieten en de winstdaling van 16 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

KD

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud