Advertentie

Wall Street blijft ter plaatse trappelen

©BLOOMBERG NEWS

De beurzen op Wall Street zijn de eerste dag van een belangrijke handelsweek nagenoeg vlak geëindigd. De regering-Obama heeft de verhoopte aankondiging van een reddingsplan voor de financiele sector uitgesteld naar dinsdag, wat beleggers een afwachtende houding deed aannemen.

(tijd) - De Dow sloot 0,1 procent lager op 8.270,87 punten. De S&P500 won 0,1 procent, technologiebeurs Nasdaq eindigde vlak.

Beleggers wachtten op details van de invulling van het reddingsfonds voor de banksector. De algemene verwachting is dat de overheid een 'bad bank' of 'aggregator bank' gaat creëren om probleemkredieten op te kopen. President Obama zette extra druk op de ketel door er op een onverwachte bijeenkomst in Indiana voor te waarschuwen dat 'de VS zich geen uitstel kunnen veroorloven'.

Whirlpool (2,2% op 37,20 dollar) maakte een verlies van ruim 9 procent goed. Het bedrijf heeft de nettowinst in het vierde kwartaal van 2008 met 76 procent zien dalen als gevolg van lagere verkopen en productievolumes, hogere materiaalkosten en ongunstige wisselkoerseffecten. De Amerikaanse producent van wasmachines en koelkasten rapporteerde maandag een nettowinst over het afgelopen kwartaal van 44 miljoen dollar, tegen een winst van 187 miljoen dollar een jaar geleden, onder meer te wijten aan een herstructureringskost van 77 miljoen dollar in het vierde kwartaal.

McDonald's (+1% op 59,02 dollar) rapporteerde een stijging van de vergelijkbare omzet met 7,1 procent in januari. Met een identieke omzetstijging van 5,4 procent in de VS lijkt de fastfoodketen vrolijk door de recessie te fietsen. Maar ook in Europa presteerde de keten sterk, met een stijging van 7,1 procent ondanks de zwakkere dollar. Bovendien steeg het aantal vestigingen van McDonald's de voorbije maand met zo'n 2 procent.     

Stijn Demeester

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud