Wall Street: Citigroup op kop, Palm weegt op Nasdaq

Sterke cijfers van Citigroup deden beleggers op Wall Street even de zorgen over de gevolgen van de fraude-aantijgingen tegen Goldman Sachs vergeten. Daardoor kon de Dow hoger sluiten, maar de Nasdaq werd omlaag geduwd door Palm, dat de kans om overgenomen te worden ziet verkleinen.

(tijd) - De Dow Jones sloot 0,7 procent hoger op 11.092,05 punten. De S&P500 volgde met een winst van 0,5 procent tot 1.197,52 punten. De Nasdaq verloor 0,1 procent tot 2.480,11 punten.

Citigroup zag een sterk kwartaalrapport beloond met een winst van 7 procent tot 4,88 dollar. De groep zag de nettowinst in het eerste kwartaal verdubbelen tot 4,4 miljard dollar. Daarmee presteert Citigroup beduidend beter dan wat de analisten hadden verwacht.

Dat nieuws werd zo goed onthaald dat zelfs Goldman Sachs, ondanks de rechtszaak die de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft aangespannen wegens vermeende misleiding van klanten met hypotheekgerelateerde producten, 1,6 procent hoger glipte tot 163,32 dollar. De onzekerheid over de gevolgen van die rechtszaak blijft, maar werd gisteren duidelijk even vergeten.

De smartphoneproducent Palm was de voornaamste reden voor de zwakke prestatie van schermenbeurs Nasdaq. Het aandeel verloor 12 procent tot 4,92 dollar. Steeds meer analisten twijfelen of er wel een overnemer kan gevonden worden voor het noodlijdende bedrijf, dat niet meer opkan tegen onder meer de iPhone en de Blackberry.

De speelgoedproducent Hasbro, bekend van onder meer Monopoly, My Little Pony, heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. De nettowinst verdrievoudigde tot 58,9 miljoen dollar. Het bedrijf gaat bovendien nog eens voor 625 miljoen dollar eigen aandelen inkopen. Beleggers reageerden enthousiast en stuurden het aandeel 2,7 procent hoger tot 40,91 dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud