Wall Street: Dow en S&P sluiten hoger, Cisco zet Nasdaq lager

(tijd-nieuwslijn/betten) - De belangrijkste aandelenindices op Wall Street sloten woensdag in de plus. De Nasdaq moest echter de klappen opvangen van een baaldag bij beleggers over de Cisco-cijfers. De schermenbeurs maakte nog een kleine rally aan het einde van de handelsdag, gesteund door de obligatiemarkten. Het mocht echter niet meer baten. En Cisco zelf moest diep in het rood eindigen. De Dow en S&P500 wonnen wel terrein, geholpen door de financiele waarden na opwaarderingen voor de sector door effectenhuizen. Ook de automakers droegen hun steentje duidelijk bij.

Bij het slot stond de Dow Jones-index er 0,3% hoger bij op 9.061,74 punten, terwijl de S&P500 0,2% toevoegde op 967,08 punten. De Nasdaq noteerde 1,2% lager op 1.652,68 punten. De dollar plust 0,4% op de euro bij een koers van EUR 0,8816.

Aandelen van Cisco Systems sloten flink lager (-6,4% tot USD 17,65). De netwerkbouwer presenteerde gisterenavond fiscale vierdekwartaalcijfers die conform verwachting waren, maar de markt had meer gehoopt. Ook de gepresenteerde verwachtingen voor de toekomstige omzet konden geen vreugdekreten doen losbarsten. Rivalen Juniper Networks en Ciena dalen mee.

Microsoft (-0,04% tot USD 25,65) kreeg een uitspraak van de Europese kartelwaakhond voor de kiezen. Die heeft gezegd nog steeds bewijzen van marktmisbruik te constateren. De EU zal zich beraden op strafmaatregelen die pijnlijk kunnen worden voor het softwareconcern. Zo kan Microsoft verplicht worden aan partijen de kostbare broncodes van software te geven.

Leverancier van netwerken aan techbedrijven EMC (+4% tot USD 10,95) herhaalde voor de opening de eerder afgegeven verwachting voor het derde kwartaal, en gaf verder aan winstgevend te willen zijn in het derde en vierde kwartaal.

Credit Suisse First Boston gaf financieel dienstverlener Prudential (+2,7% tot USD 35,55) een opwaardering voor de winst per aandeel mee. Aandelen Morgan Stanley winnen ook (+2,8% tot USD 47,09) na een adviesverhoging door Smith Barney.

Ook in de hoek van de adviezen door effectenhuizen gaf Merrill Lynch een opwaardering mee aan Lehman Brothers (+3% tot USD 62,64), omdat het bedrijf gelooft dat de recente uitverkoop in het aandeel 'overdreven' is geweest.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud