Wall Street: Dow sluit onder 14.000, Novellus stuwt Nasdaq

De Dow Jones en Nasdaq zijn dinsdag hoger gesloten. Vooral de techbeurs zette een duidelijke plus neer, met als koploper Novellus (+11%). De Dow sloot op haar beurt net onder de 'magische' grens van 14.000 punten. American Express was hier de hoogvlieger.

(tijd) Er werd gemengd gereageerd op bedrijfscijfers, onder meer van Coca-Cola en Merill Lynch. Verder lijkt een deal over de verkoop van nieuwsorganisatie Dow Jones aanstaande. De financials sloten positief na de cijfers van Well Fargo (+0,4%), dat de verwachtingen in de markt waarmaakte.

De rapportage van bedrijfscijfers is nu echt op stoom gekomen. Verder staat de economie deze week centraal, omdat Fed-baas Bernanke morgen een speech houdt over de Amerikaanse groei en inflatie.

Voorbeurs verschenen al data over de producentenprijzen, ook een inflatie-indicator. De inflatie liep in juni op maandbasis terug met 0,2%, terwijl analisten een plus van 0,2% zagen. De prijzen exclusief voedsel en energie liepen op met 0,3%. Hier lag de consensus op een toename van 0,2%.

De Dow Jones-index noteerde bij de slotbel 0,15% hoger op 13.971 punten. De breed samengestelde S&P-500 leverde 0,01% in tot 1.549 punten en de Nasdaq liep dinsdag 0,55% op tot 2.712 punten.

Verizon zakte 1,2% weg en was een grote daler, nu het gerucht van een overname door Vodafone is weggeebt. Maandag steeg het aandeel 2,4%. American Express won 4,6% en was de grootste stijger, na een adviesverhoging door Goldman Sachs. De zakenbank vindt dat het aandeel ondergewaardeerd is.

Coca-Cola heeft over het tweede kwartaal de winst ex-items zien uitkomen op USD 0,85. Hiermee versloeg de fabrikant de verwachting van analisten, die op USD 0,82 lag. Het aandeel verloor 1,3%. Beleggers deden een stap terug nadat het aandeel maandag het hoogste punt in vijf jaar bereikte.

Merrill Lynch (-1,4%) zag in het afgelopen kwartaal de nettowinst met 31% stijgen. Per aandeel liep de verwaterde winst in die periode op tot USD 2,24. Analisten hadden gerekend op USD 2,02 per aandeel. De kwartaalomzet steeg in de verslagperiode met 19% tot USD 9,7 miljard.

Johnson & Johnson boekte in het tweede kwartaal een winst per aandeel van USD 1,05. Analisten verwachtten hier een winst per aandeel van USD 1,00. Johnson & Johnson herhaalde zijn verwachting voor het hele boekjaar 2007 en dat stelde de markt teleur. Het aandeel daalde 1,7%.

News Corp heeft een voorlopige overeenkomst gesloten met nieuwsconcern Dow Jones (-0,8%) om het bedrijf over te nemen voor USD 5 miljard, zo schrijft The Wall Street Journal. Het voorstel zou dinsdagavond ter goedkeuring worden voorgelegd aan de volledige Raad van Bestuur van Dow Jones.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud