Advertentie

Wall Street: Dow verliest zevende dag op rij

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - Wall Street is na een zenuwachtige handelsdag opnieuw gedaald. De Dow Jones Index sloot daarmee voor de zevende achtereenvolgende dag lager. In die periode verloor de graadmeter voor de belangrijkste Amerikaanse aandelen 9,7%. De Nasdaq wist de winst van eerder op de dag niet vast te houden en leverde 0,5% in.

De toespraak van Fed-voorzitter Alan Greenspan voor het Amerikaanse congres bevatte niet de positieve boodschap waarop de markt had gehoopt, noch de negatieve die was gevreesd. Het herstel van de Amerikaanse economie is in kracht aan het toenemen, terwijl de recente boekhoudschandalen een bedreiging voor dat herstel kunnen vormen, zo stelde Greenspan. Volgens de Fed-voorzitter is de economie in de laatste vier maanden gegroeid, ondanks de dalingen op de aandelenmarkten, de afname van kapitaalinvesteringen en de terroristische aanvallen van 11 september.

De Dow Jones-index sloot 166,08 punten lager op 8.473,11, een verlies van 1,9%. De brede S&P daalde met 16,99 punten, of 1,9%, tot900,94 en de Nasdaq ging 7,35 punten (+0,5%) lager op 1.375,27. De tienjarige Amerikaanse T-bond verloor 13/32 op 101-15/32 bijeen yield van 4,68%. Voor de euro werd USD 1,0120 betaald, tegen USD 1,0027 op maandagavond.

Van de 30 fondsen binnen de Dow Jones-index sloten zes fondsen hoger en 24 lager. Boeing sloot 2,9% hoger en voerde daarmee de stijgers aan. Morgan Stanley heeft het advies voor het aandeel verhoogd van underweight naar overweight. Johnson & Johnson won 2,7% na de publicatie van hoger dan verwachte kwartaalcijfers. Home Depot kreeg 2,6% bij de koers.

Wal-Mart verloor procentueel het meest met een min van 6,6% en JP Morgan leverde 5,3% in. Caterpillar sloot 5,0% lager na het afgeven van een winstwaarschuwing.

Intel daalde 4,5% op USD 18,27 in aanloop naar de bekendmaking van de tweedekwartaalresultaten. Wall Street-analisten verwachten gemiddeld een winst per aandeel van elf dollarcent. Volgens analisten van Merrill Lynch zal Intel conservatief zijn met betrekking tot de verwachting voor het derde kwartaal. Zij denken aan een lage enkelcijferige omzetgroei. Motorola wist in aanloop van de bekendmaking van haar resultaten 5,0% te winnen tot 14,53.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud