Wall Street eindigt nipt op winst

Het graanverwerkingsbedrijf ADM is een forse daler (Foto Bloomberg) ©BLOOMBERG NEWS

De Amerikaanse beurzen eindigden een besluiteloze sessie met nipte winsten. Op macro-economisch gebied was er minder goed nieuws. Het persoonlijke inkomen van de Amerikaanse gezinnen daalde tegenover juni vorig jaar. De persoonlijke uitgaven vertoonden wel een lichte stijging.

(tijd) - Cijfers over de koopopties op bestaande woningen in de VS stegen in juni dan weer meer dan verwacht. De opties op huizenverkopen stegen op maandbasis met 3,6 procent, analisten stelden vooraf een stijging van 0,5 procent voorop. Het was de vijfde maand op rij dat de National Association of Realtors een stijging bekend maakte. De cijfers worden beschouwd als een voorlopende indicator voor de Amerikaanse vastgoedmarkt.

De Dow Jones eindigde met een winst van 0,4 procent tot 9.320,19 punten. De Dow Jones eindigde met een winst van 0,4 procent tot 9.320,19 punten.  De S&P500 trok 0,3 procent hoger tot 1.005,65 punten.

Caterpillar, de producent van grondverzetmachines, hoorde bij de hoogste stijgers in de Dow Jones-index. Het aandeel van Caterpillar koerste mee op het positieve sentiment voor de bouwsector. Caterpillar sloot 6,1 procent hoger op 47,89 dollar.

De Amerikaanse frisdrankenreus Pepsico kondigde voorbeurs de overname aan van zijn twee grootste bottelarijen: Pepsi Bottling Group en Pepsi Americas. Pepsi Bottling steeg dankzij de deal met 8,5 procent tot 36,49 dollar per aandeel, Pepsi Americas schreef er 8,9 procent bij tot 28,47 dollar. Ook het aandeel van Pepsico zelf klom 5,1 procent tot 59,06 dollar.

Ongeveer 76 procent van de 398 bedrijven uit de S&P500 die sinds 17 juni kwartaalcijfers bekend maakten, deden beter dan verwacht. De winsten per aandeel daalden gemiddeld 32 procent tegenover dezelfde periode een jaar eerder.

Archer Daniels Midland (ADM), 's werelds grootste graanverwerker, was een van de bedrijven die teleurstelde. De kwartaalwinst van ADM miste de verwachtingen van analisten. Het aandeel leverde 5,2 procent in tot 28,81 dollar per aandeel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud