Advertentie

Wall Street eindigt verdeeld

©Photo News

De beurzen op Wall Street zijn de laatste handelsdag van de week gemengd gesloten. Beleggers slaakten aanvankelijk een zucht van verlichting nu de Amerikaanse overheid een reddingspakket van 13,4 miljard dollar heeft uitgewerkt voor de noodlijdende autosector, maar bij de slotbel waren de winsten weggeëbd. Ook de Europese beurzen beëindigden de week lusteloos.

(tijd) - De Dow sloot 0,3 procent lager op 8.579,11 punten. De S&P500 ging 0,3 procent hoger tot 887,56 punten, technologiebeurs Nasdaq schreef er 0,8 procent bij.

General Motors won 16,1 procent tot 4,25 dollar, Ford ging 1,4 procent hoger tot 2,88 dollar. De Amerikaanse overheid zal de komende maand een kredietlijn ten belope van 13,4 miljard dollar ter beschikking stellen van Chrysler en GM. De regeling kan mogelijk nog uitgebreid worden met 4 miljard dollar in februari. De steunmaatregelen moeten een faillissement van de autobouwers vermijden.

Research in Motion, de producent van de populaire BlackBerry, steeg met 11,4 procent tot 42,83 dollar. Donderdag nabeurs stuurde het Canadese bedrijf een beter dan verwachte groeiprognose uit. Ook de resultaten over het voorbije kwartaal lagen hoger dan de analistenverwachting, dankzij de nieuwe modellen Bold en Storm.

Nog in de technologiesector schreef Oracle er 7 procent bij tot 17,78 dollar. Ook ‘s werelds tweedegrootste softwareproducent verbaasde de analisten met haar groeiverwachting en kwartaalcijfers.

Europa

De Europese beurzen zijn voor de derde dag op rij lager gesloten. Conjunctuurgevoelige aandelen bengelden opnieuw onderaan de indexen. Een reddingsplan voor de Amerikaanse autosector kon maar matig enthousiasmeren.

Op Euronext Brussel heeft de Bel20 de dag afgesloten met een verlies van 1,1 procent. In de laatste vijf minuten van de handel nam de index nog een duik van 1 procent onder druk van Dexia en de Fortis-holding. Ook Agfa-Gevaert, NPM en AB InBev gingen onderuit.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud