Advertentie

Wall Street euforisch na plannen Geithner

©AFP

Zowel in de VS als in Europa boeken de aandelenmarkten forse winsten nadat de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner meer details heeft gegeven over zijn nieuwe plan om toxische activa over te kopen. De indices op Wall Street sloten rond de 7 procent hoger.

(tijd) - Vooral de financiële waarden profiteren van het nieuws dat de Amerikaanse overheid, samen met privé-investeerders bereid is tot 1.000 miljard dollar aan toxische kredieten over te nemen. Citigroup spurt bijna 20 procent hoger, terwijl Bank of America meer dan 15 procent stijgt. 

Bovendien kregen beleggers maandag voor het eerst in lange tijd nog eens goed nieuws te horen over de Amerikaanse huizenmarkt. De verkoop van bestaande Amerikaanse eensgezinswoningen bleek in februari immers sterker gestegen dan verwacht.  Door die goednieuwsshow sloten op Wall Street de S&P500 7,1 procent en de Dow Jones 7 procent hoger. De Nasdaq boekt een winst van 6,8 procent.

Ook de Europese beurzen waren goed op dreef, met een DJ EuroStoxx50-index die 3,5 procent hoger eindigde Londen boekte een winst van 2,9 procent, Parijs veerde op met 2,8 procent.  Net als in de VS zijn ook hier de bankwaarden de grote winnaars. BNP Paribas sprong 9 procent hoger, Deutsche Bank boekte een winst van meer dan 8 procent. 

In Brussel sloot de Bel20 2,7 procent hoger op 1.754,02 punten.. Ook hier deden de banken het uitstekend, met KBC als uitgesproken winnaar met een koerswinst van ruim 11,9 procent. Dexia steeg 7,1 procent en de Fortis-holding won 2,6 procent.

PS

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud