Wall Street: Goede Week kent goede start

De Amerikaanse beurzen zijn de eerste handelsdag van de week goedgezind gestart. De succesvolle obligatie-uitgifte in Griekenland en de aanhoudende stijging van de consumentenuitgaven in de VS gaven beleggers de nodige duw in de rug.

(tijd) - De Dow Jones steeg met 0,4 procent tot 10.895,86 punten, terwijl de Nasdaq-index de dag 0,4 procent hoger afsloot op 2.404,36 punten.

Vooral de grondstoffen- en energiewaarden beleefden een topdag. Niet verwonderlijk, want de hogere Amerikaanse consumentenuitgaven en de groeiende hoop op een sneller economisch herstel in de VS stuwden de olieprijs bijna drie procent hoger.

Dat was uiteraard uitstekend nieuws voor ExxonMobil en Chevron. De twee grootste Amerikaanse oliemajors stegen elk 1,1 procent tot respectievelijk 67,30dollar en 75,23 dollar. Dat de aardgasproducent Southwestern Energy liefst 7,9 procent de hoogte inging tot 40,72 dollar, had dan weer vooral te maken met het feit dat de analisten van Goldman Sachs het aandeel op hun kooplijst hebben gezet.

Autobouwer Ford behoorde dan weer tot de opvallendste dalers, met een verlies van 2,1 procent op 13,57 dollar. Ford maakte afgelopen weekend bekend dat het Volvo voor 1,8 miljard dollar verkoopt aan het Chinese Zhejiang Geely.

Citigroup maakte een uitschuiver van 3 procent op 4,18 euro. De Amerikaanse regering bevestigde dat ze van plan is nog dit jaar haar belang van 27 procent in de financiële reus van de hand te doen. De waarde van het overheidsbelang wordt geschat op 33 miljard dollar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud