Wall Street houdt adem in voor resultatenstorm

De Amerikaanse aluminiumgroep Alcoa geeft woensdag de aftrap voor het resultatenseizoen in de VS. ©BLOOMBERG NEWS

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn dinsdag flink lager geëindigd. Woensdag, na beurstijd, wordt met de tweedekwartaalcijfers van aluminiumreus Alcoa het startschot gegeven voor het resultatenseizoen. In afwachting daarvan namen beleggers het zekere voor het onzekere. Bovendien bleef de twijfel over het economische herstel heersen.

(tijd) -Dat duwde de Dow Jones 1,9 procent lager tot 8.163,60 punten, terwijl de Nasdaq een verlies leed van 2,3 procent op 1.746,17 punten.

De twijfel over het economische herstel lijkt almaar toe te nemen en dat miste zijn effect niet op de olieprijzen, die nu al onder de grens van  63 dollar per vat schommelen. De verdere terugval van de olieprijzen duwde energiereuzen zoals ExxonMobil of Chevron elk 2,3 procent lager tot respectievelijk 66,6 en 62,70 dollar.

De financiële aandelen gaven een gemengd beeld, nadat de kredietkaarmaatschappij Discover had aangekondigd voor 500 miljoen dollar nieuwe aandelen te zullen uitgeven. Dat stuurde  het aandeel 10,8 procent lager tot 9,37 dollar.

Beleggers vragen zich af of er op termijn niet meer kapitaalverhogingen zullen komen. In een nieuw rapport voorspellen analisten van Deutsche Bank alvast dat de Amerikaanse banken tot 300 miljard dollar aan vers kapitaal zullen nodig hebben.

Citigroup verloor 3,6 procent op 2,69 dollar, Bank of America bleef onveranderd op 12,15 dollar staan.    

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud