Wall Street incasseert forse opdoffer

De Europese beurzen zijn donderdag diep in het rood gesloten. De verliezen liepen op tot meer dan 2 procent. Beleggers reageerden teleurgesteld op enkele Amerikaanse macrocijfers. Diezelfde cijfers hielden ook Wall Street in de ban, met forse verliezen tot gevolg.

(tijd) - De markt kreeg nochtans ook bemoedigende macrodata te verwerken.

Zo bleken de persoonlijke bestedingen in de VS in augustus sterker dan verwacht gestegen. Maar beleggers zien geen trend in de toenemende consumptie. Gevreesd wordt dat Joe Sixpack zich slechts tijdelijk op sleeptouw zal laten nemen door allerlei overheidsstimuli. 

Ook de belangrijkse ISM-index voor de industrie, die om 16.00 uur werd gepubliceerd, wijst mogelijk op een slechts tijdelijke heropleving van de economie. De indicator klokte in september af op 52,6 punten, licht lager dan het cijfer voor augustus (52,9). De ISM-index meet het ondernemersvertrouwen in de Amerikaanse industrie. Een cijfer boven 50 wijst op groei.

Na de indexen in Europa, gingen ook de beurzen in New York stevig in het rood. De technologiezware Nasdaq zakte zelfs meer dan 3 procent. Daarmee zakte Wall Street nu al voor de zesde keer in zeven handelssessies.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud