Wall Street: indices geven deel winst prijs in namiddag

(tijd-nieuwslijn/betten) - In New York moesten de belangrijkste aandelenindices woensdag een groot deel van de winst in de laatste handelsuren weer uit handen geven. Volgens marktpartijen konden beleggers moeilijk richting kiezen: enerzijds waren er uitspraken van Fed-voorzitter Greenspan die weinig inzicht gaven in de vooruitzichten voor de economie en anderzijds was er bemoedigend nieuws dat Irak goedkeuring voor de VN-resolutie heeft gegeven.

De Dow Jones-index eindigde 0,2% hoger op 8.398,5, terwijl de S&P-index 0,1% prijsgaf tot 882,53. De Nasdaq won 0,9% tot 1.361,27. De olieprijs dook omlaag na het nieuws uit Irak. De prijs voor vat ruwe olie bedroeg aan het eind van de dag USD 25,19, 2,7% minder dan dinsdag.

Citigroup was met een verlies van 4,2% de grootste daler. The Wall Street Journal meldde dat uit een e-mail van voormalig telecom-analist Jack Grubman is gebleken dat hij in 1999 het advies voor AT&T opwaarts heeft gewaardeerd om zo support te winnen van AT&T-CEO C. Armstrong voor Citigroup-voorzitter S. Weill. Weill was destijds in een machtsstrijd verwikkeld met voormalig Citigroup co-chairman J.Reed.

Wal-Mart won 1,8% op USD 54,83. Het Amerikaanse detailhandelsconcern rapporteerde over het derde kwartaal van 2002 een nettowinst van USD 1,82 miljard op een omzet van USD 58,797 miljard. De winst per aandeel klom van USD 0,33 tot USD 0,41 en bleef daarmee nipt boven de verwachting van analisten.

Volgens Federal Reserve-voorzitter Greenspan bevindt de Amerikaanse economie zich momenteel op een zwak vlak, met zwakkere consumentenbestedingen en het uitblijven van substantiele kracht bij bedrijfsuitgaven. De renteverlaging tot 1,25% die de Fed vorige week aankodigde, zou het herstel van de economie moeten helpen, aldus Greenspan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud