Wall Street: indices lopen verder op na goede huizencijfers

Amerikaanse investeerders hebben de indices op Wall Street dinsdag na een hogere start vleugels gegeven, in reactie op een plotselinge stijging van de huizenverkopen.

(betten) Beleggers waren al goed gestemd door voorzichtig positieve signalen vanuit het Midden-Oosten. Dit heeft duidelijk een drukkend effect op de olieprijs, die in New York momenteel 1,3% daalt.

Iran heeft aangegeven de kwestie met de Britse marinemensen snel op een diplomatieke manier te willen oplossen. Dat kan volgens Teheran als een afvaardiging komt uitleggen hoe het Britse schip kon verdwalen. Londen wil nog niet inhoudelijk op het aanbod reageren, maar streeft naar overleg.

Er verschenen na de openingsbel cijfers over de huizenmarkt van de Amerikaanse NVM. De verkopen in de VS liepen in de maand februari op met 0,7%, waar economen een afname van 0,5% hadden voorzien.

Verder brengt de autosector de verkopen over de maand maart, die naar verwachting nogal zwak is geweest. Een lichtpuntje zijn de verkopen van compacte, energievriendelijke voertuigen in de VS.

Omstreeks 16.30 uur noteert de Dow Jones-index 0,75% hoger op 12.474,79 punten, terwijl de S&P 500 0,66% oploopt tot 1.433,96 punten. De Nasdaq stijgt in de ochtendhandel 0,90% op 2.444,00 punten.

De grootste stijger van de 28 hogere Dow-fondsen is Home Depot, dat 2% toevoegt. Exxon Mobil daalt 0,4% door de lagere olieprijs en JP Morgan Chase verliest 0,2%.

Op de obligatiemarkt noteert de tienjarige Amerikaanse T-bond 2/32 lager op 96-18/32, bij een rendement van 4,64%. De euro blijft onveranderd ten opzichte van de dollar op USD 1,3369.

Google (+2,3%) gaat spotjes verkopen via een samenwerking met EchoStar Satellite en Astound Cable, een kleine internetprovider in Noord-Californie. Deze proef is de eerste poging van Google om haar doe-het-zelf internetmogelijkheden om spotjes te maken en te verkopen, aan te passen.

Apple (+0,8%) en een aantal platenmaatschappijen zijn het onderwerp van een anti-trustonderzoek van de Europese Commissie, die wil onderzoeken of de contracten voor de verspreiding van muziek via het populaire iTunes geen inbreuk zijn op de bestaande concurrentieregelgeving in Europa.

Ebay stijgt 2,6%. De internetmarktplaats kreeg een verhoging van de winst- en omzettaxaties mee van broker Bear Stearns. De gemiddelde verkoopprijs stijgt en daar komt meer omzet uit voort.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud