Wall Street: indices verdeeld in middaghandel

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - In New York laten de belangrijkste indices donderdagmiddag een verdeeld beeld zien. De Dow Jones-index noteert rond 19.40 uur 20,28 punten lager op9.597,43, een verlies van 0,2%. De brede S&P noteert nagenoeg onveranderd op 1.020,25 en de Nasdaq wint 2,21 punten op 1.521,33, een plusje van 0,15%.

De tienjarige Amerikaanse T-bond noteert 13/32 hoger op 99-23/32 bij een yield van 4,91%. De euro verliest terrein ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De munt noteert op USD 0,9419 tegen USD 0,9435 op woensdagavond.

De indicesgingen onder invloed van een groter dan verwachte daling van de detailhandelsverkopen lager van start. Deverkopen in mei lieten een daling zien van 0,9%, waar economen gemiddeld een daling van 0,4% hadden verwacht. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de index voor producentenprijzen (PPI) in mei op maandbasis met 0,4% is gedaald en dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is gestegen met 6.000 tot 390.000.

Van de 30 fondsen binnen de Dow Jones-index noteren negen fondsen hoger en 21 fondsen lager. Wal-Mart heeft te lijden onder de tegenvallende detailhandelsverkopen en is met een verlies van 2,1% op USD 57,07 de grootste daler onder de hoofdfondsen. General Electric en Hewlett-Paclard volgen met verliezen van respectievelijk 2% en 1,8%.

Grootste stijger is AT&T, met een winst van 4,35% op USD 10,40. IBM volgt met een plus van 2,8%. SG Cowen heeft de taxaties voor IBM verhoogd. Volgens het effectenhuis zullen de recente herstructureringsmaatregelen en de zwakkere dollar de winst van de computermaker ten goede komen. Andere stijgers zijn Merck & Co (+1,2%), Johnson &Johnson (+1,1%) en SBC Comunnications (+0,7%).

Microsoft verliest 1,3% tot USD 54,81, en levert daarmee een deel van de winst van gisteren weer in. Sanford Bernstein stelde woensdagavond in een rapport te verwachten dat Microsoft de 'conservatieve verwachtingen van Wall Street analisten zal overtreffen'. Het aandeel van de softwaremaker schoot woensdag in het laatste uur van de handel omhoog op geruchten dat het concern de winstverwachting naar boven zou bijstellen.

Lucent Technologies verliest 4,1% tot USD 2,83. De maker van telecommunicatie-apparatuur kondigde aan dat de omzet in het derde kwartaal 10 tot 15% lager zal zijn dande USD 3,52 miljard in het tweede kwartaal. Wall Street analisten gingen voor het derde kwartaal gemiddeld uit van een gelijke omzet ten opzichte van het vorige kwartaal.

Bristol-Myers wint 5,4% tot USD 26,80. The Wall Street Journal meldde donderdag dat het farmaceutische concern de zakenbank Goldman Sachs in de arm heeft genomen om een koper of een fusiepartner te vinden. Daarnaast wordt ook de mogelijkheid onderzocht of Bristol-Myers via het nemen van een belang in en ander bedrijf de problemen aangaande de ontwikkeling van nieuwe medicijnen kan oplossen.

Tyco International noteert 29,5% hoger op USD 13,14. Het concern kondigde woensdag na de slotbel aan toestemming te hebben gekregen om de financiele divisie CIT Group apart naar de beurs te brengen. Tyco hoopt met de beursgang de enorme schuldenlast te verminderen. Tyco herbevestigde daarnaast de verwachtingen voor het tweede kwartaal. JP Morgan en Merrill Lynch hebben donderdag het advies voor het aandeel verhoogd.

Naast het goede nieuws, was er voor Tyco ook slecht nieuws. The Wall Street Journal meldde donderdag dat de Securities and Exchange Commission het onderzoek naar de boekhoudpraktijken van het concern heeft heropend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud