Wall Street kan Fed-feestje niet verderzetten

©AFP

De Amerikaanse aandelenmarkten slaagden er donderdag maar niet in een duidelijke richting te kiezen. Alles leek er op te wijzen dat Wall Street de rally ging voortzetten die woensdag was ingezet nadat de Fed zich optimistisch had uitgelaten over de Amerikaanse economie.

Wall Street kan Fed-feestje niet verderzetten (tijd) - Maar tegenvallende macrocijfers over onder meer de kleinhandelsverkoop wogen al snel op de sfeer. De belangrijkste indexen schommelden een hele dag tussen winst en verlies, maar uiteindelijk sloot de Dow Jones toch 0,4 procent hoger op 9.398,19  punten. De Nasdaq sloot 0,5  procent hoger op 2.009,35 punten.

Miljardair op koopjesjacht


Dat Wall Street er uiteindelijk toch nog een klein winstje uit kon persen was in grote mate te danken aan de Amerikaanse banken, en aan de koopwoede van miljardair John Paulson.

Die besloot in het tweede kwartaal immers volop in financiële waarden te investeren, in die mate zelfs dat Paulson nu de vierde grootste aandeelhouder is geworden van Bank of America. Het aandeel schoot 6,7 procent hoger tot 17,00 dollar.

Paulson blijkt echter ook een belang te hebben opgebouwd in de financiële groep Regions Financial en de zakenbank Goldman Sachs. Vooral de beleggers in Region Financial reageerden positief dat de miljardair nu de op een na grootste aandeelhouder van de groep is geworden. Het aandeel schoot 7,9 procent hoger tot 5,20 dollar. Goldman Sachs moest het intussen stellen met een winst van 0,4 procent op 164,48 euro.

Retailnieuws


Ook in de retailsector viel nieuws te rapen.  Wal-Mart, de grootste supermarktketen ter wereld, rapporteerde stabiele omzetcijfers voor het tweede kwartaal. Maar investeerders hebben meer oog voor het feit dat de groep haar winstverwachtingen heeft opgetrokken. Dat stuurt het aandeel 2,7 procent hoger tot 51,88 dollar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud