Advertentie
Advertentie

Wall Street laat het afweten in laatste uur

Net als in Europa waren de markten in New York maandag de nieuwe handelsweek met optimisme begonnen, maar naarmate de slotbel naderde gaven de Dow en co alsnog hun winsten prijs. Het voorzichtige optimisme brak abrupt af nadat American Express liet weten dat het aantal wanbetalers in februari was toegenomen. De winstreeks van vier opeenvolgende dagen kwam zo ten einde.

(tijd) - De uitgever van kredietkaarten American Express stond in het zog van de andere financials lang op een comfortabele winst. Het Britse Barclays had zich aangesloten bij de Amerikaanse banken die vorige week lieten weten dat 2009 goed was begonnen. Dat zette een koopgolf binnen de financiële sector op gang. Toen American Express het bericht de wereld instuurde dat er in februari meer klanten waren die moeilijkheden hadden om hun aankopen met kredietkaart te betalen, keerde de stemming echter.

De meeste financials konden hun winsten behouden, maar slaagden er niet in de Dow Jones, die lang op ruim 1 procent winst noteerde uit het rood te houden. De Dow sloot uiteindelijk 0,1 procent lager op 7.216,97 punten. De S&P500 verloor 0,4 procent tot 753,89 punten. De Nasdaq noteerde de hele dag in het rood en verloor bij de slotbel 1,9 procent tot 1.404,02 punten.

Citigroup sloot met stip op één binnen de Dow. Het aandeel spurtte 30,9 procent hoger tot 2,33 dollar. Bank of America volgde met 7,3 procent winst tot 6,18 dollar. JPMorgan Chase liet het wel afweten en verloor 2,8 procent tot 23,09 dollar. American Express sloot 3,3 procent lager op 12,66 dollar.

De Nasdaq keek de hele dag tegen een verlies aan. Waarnemers maakten gewag van een rotatie van technologie- naar bankaandelen. Bovendien kreeg SanDisk, de maker van flash-geheugenkaarten een koopadvies te verteren van Bank of America. Het aandeel liet 11 procent liggen tot 9,83 dollar. Oracle, de fabrikant bedrijfssoftware, zakte met 4,2 procent tot 14,90 dollar.

RV

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud