Wall Street lager door tegenvallende ISM-index

(tijd-nieuwslijn) - Op Wall Street kunnen de indices geen gevolg breien aan de goede sessie van dinsdag. Een slechter dan verwachte ISM-index duidt erop dat het herstel moeizaam zal zijn. De ISM-index In de VS zakte de ISM-index van 55,6 in maart tot 53,9 in maart. Economisten hadden een cijfer van 55 verwacht.

De ISM-indicator meet het gedrag van aankoopdirecteurs in 400 ondernemingen, verspreid over 20 industrietakken. Een cijfer boven de 50 duidt op een aantrekkende economie. Om kwart over vier zakt de Dow Jones met 0,8% tot 9869,2 punten. De Nasdaq verliest 2,1% tot 1652,8 punten.

Sun Microsystems is de belangrijkste verliezer met 12,6% tot USD 7,15. Operationeel bestuurder Ed Zander van de producent van Unix-servers verlaat het bedrijf en laat zijn taken over aan de gedelegeerd bestuurder van het bedrijf.

Het grootste nieuws kwam van de fusie tussen HP en Compaq. Walter Hewlett, de belangrijkste tegenstander van de krachtenbundeling heeft zijn verzet tegen de fusie laten varen. Hij deed dat enkele uren nadat een rechtbank zijn klacht tegen de fusie had verworpen. Hewlett beschuldigde de directie van Hewlett-Packard ervan druk te hebben uitgeoefend op een grootaandeelhouder, in casu Deutsche Bank, zodat deze de alliantie zou goedkeuren. HP verliest 3,9% tot USD 16,4 en Compaq wint 2% tot USD 10,35.

In dezelfde sector zei Michael Dell, gedelegeerd bestuurder van de gelijknamige computerproducent, dat hij niet onmiddellijk een herstel van de computermarkt ziet. Hij blijft bij zijn voorspelling om in het eerste kwartaal USD 7,9 miljard te boeken. Dell verliest 1,8% tot USD 25,9.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud