Wall Street lager in middaghandel

(tijd-nieuwslijn/betten) - Wall Street staat maandagmiddag opnieuw in de min, en daarmee wordt het negatieve sentiment van vorige week nog even doorgezet. De volumes zijn laag en handelaren maken zich zorgen over de stijgende hypotheekrente in de VS, waardoor de financiele waarden onder druk komen te staan. De markt krijgt deze week niet veel nieuws meer over de Amerikaanse economie. Wel komt netwerkbouwer Cisco Systems dinsdag nabeurs nog met cijfers.

In de VS zijn de fabrieksorders in juni met 1,7% gestegen ten opzichte van de maand daaraan voorafgaand. Economen waren uitgegaan van een toename met 1,5%. In mei stegen de orders met een herziene 0,3%. Eerder was een toename van 0,4% gemeld. Exclusief de orders voor transport zijn de fabrieksorders in juni met 1,2% gestegen, tegen een toename van 0,8% in mei.

Rond 19.15 uur staat de Dow Jones-index er 0,25% lager bij op 9.131,28 punten, terwijl de S&P500 0,7% verliest op 973,58 punten. De Nasdaq noteert 0,85% lager op 1.701,09 punten. De dollar verliest 0,8% op de euro bij een koers van EUR 0,8800.

Besprekingen tussen Verizon Communications (+3% tot US 35,42) en twee grote vakbonden zullen later vandaag voortgang vinden, in een poging om 80.000 werknemers van een staking te weerhouden. Volgens een zegsman zit er schot in het overleg over betere arbeidsvoorwaarden. Het afgelopen weekend liep al een deadline voor stakingen af, maar er werd doorgepraat.

Aandelen General Electric dalen 1,2% tot USD 28,12. GE heeft een divisie in financiele dienstverlening verkocht voor ongeveer USD 2,16 miljard aan een investeringsgroep onder leiding van hypotheekverzekeraar PMI Group.

De luchtvaartsector ligt onder druk, met AMR onder de sterkste dalers (-7,8% tot USD 8,25). Het moederbedrijf van American Airlines kondigde plannen aan om converteerbare leningen ter waarde van USD 250 miljoen uit te geven die aflopen in 2023.

Techbedrijf Qwest voert besprekingen over de verkoop van het draadloze netwerk. Dat heeft CEO R. Notebaert in een interview tegen persbureau Bloomberg gezegd. Hij weigerde mogelijke bieders te noemen. Het aandeel stijgt 7,65% tot USD 4,08.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud