Wall Street licht op winst

De Amerikaanse aandelenindices tonen donderdag tussentijds een licht hoger beeld. Er heerst een vakantiestemming op Wall Street, zo stelt een handelaar in New York. De markt maakt zich op voor een lang paasweekeinde.

(betten) De wekelijkse cijfers over de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering hebben maar een berperkte invloed. Het aantal ww-aanvragen in de Verenigde Staten steeg in de week tot en met 31 maart sterker dan verwacht, zo liet het Amerikaanse Labor Department voorbeurs weten. Het aantal aanvragen liep met 11.000 op naar 321.000. Economen hadden een lichte stijging tot 315.000 verwacht.

Hoewel Wall Street vrijdag de deuren gesloten houdt, worden er dan wel werkloosheidscijfers bekendgemaakt. Dat verklaart volgens een handelaar in New York ook de beperkte koersbewegingen van vandaag. Omstreeks 19.15 uur staat de Dow Jones 0,2% hoger op 12.554,92 punten. De Nasdaq wint dan 0,3% tot 2.466,28 punten. De S&P 500 noteert net als de Dow 0,2% hoger, op 1.442,37 punten.

De tienjarige Amerikaanse T-bond noteert 4/32 lager op 96-15/32, bij een rendement van 4,65%. Opvallend is de stijgende euro, die vandaag op het hoogste niveau is beland in twee jaar tijd. De groeiverwachting voor de Europese economie zou daarbij een belangrijke rol spelen. De Europese eenheidsmunt staat 0,4% hoger op USD 1,3424.

Investeerders speculeren erop dat de snellere groei van de Europese economie ten opzichte van de Amerikaanse economie zal leiden tot verdere renteverhogingen in Europa, terwijl het rentebeleid in de VS in een impasse verzeild is geraakt.

Op bedrijfsniveau zijn de ogen onder meer gericht op Barnes & Noble. De digitale boekenverkoper neemt een last van USD 10 miljoen in verband met een onderzoek naar de toekenning van opties. De resultaten van het bedrijf hoeven echter niet te worden herzien. Het aandeel staat 2,3% hoger op USD 40,72.

Micron Technology rapporteerde woensdag nabeurs een veel groter kwartaalverlies dan analisten hadden verwacht. De op twee na grootste producent van geheugenchips ter wereld en afnemer van ASML-apparatuur boekte over het tweede kwartaal van het boekjaar 2006/07 een nettoverlies van USD 52 miljoen, tegen een winst van USD 193 miljoen een jaar eerder.

Door 'significant' lagere chipprijzen kwam het resultaat per verwaterd aandeel uit op USD 0,07 negatief, tegen USD 0,27 winst per aandeel in de vergelijkbare periode van vorig jaar. Analisten rekenden op een verlies per aandeel van USD 0,01. Het aandeel Micron Technology verliest 3,5% tot USD 11,65. Inmiddels is het niveau van de chipprijzen weer gestabiliseerd, aldus het technologiebedrijf.

Qualcomm staat ruim 2% in de min. Nokia betaalt de Amerikaanse producent van halfgeleiders voor mobiele telefoons USD 20 miljoen in het tweede kwartaal, voor het gebruikt van de UMTS-licentie van Qualcomm.

Volgende week begint het eerstekwartaalseizoen in de Verenigde Staten, met de resultaten van aluminiumproducent Alcoa.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud